Железа, телове.. голяма каша стана
Железата, за които писах и както правилно отбеляза Академика (ът), са в ръката ми (лява) да държат счупените преди 4 месеца кости на предмишницата. Вече съм добре. Вериятно можеше и без тези планки и т.н., но уж доверени доктори казаха, че е доста желателно, за да няма изкривяване при зарастването... не исках да рискувам....
Шелби знае и затова се бъзика, че с една ръка работя... То с една ръка една друга работа може да се прави, в случай че се почустваш самотен, но фигурки.. доста трудно
Иначе в тази фигурка има арматура (телове) само в краката. Торсът е от парче стара, изсъхнала глина, която изрязах и остъргах в нужната форма за подложка, върху която лепих новата глина. Така е правена и главата - топче твърда глина и отгоре финалната. Трябват ми отделяеми едно от друго - крака, торс, ръце, глава, препаска и т.н. С обща арматура става трудно нарязването после, а и се разваля част от направеното. Арматурата служи не само за здравина, но и държи скулптура в правилните пропорции на фигурата, тъй като почти повтаря костната система, затова за ръцете ще е нужна, за да не станат по-дълги или къси от нужното..
Ръцете не съм ги започнал още.
Торсът само е поставен в жлеб на долната част (краката) и затова леко клони към дясното НЕполитическо пространство