МиГ-17ПФ - камуфлаж?!

Раздел за детайлен снимков материал
Публикувай отговор
Аватар
berkut47
Мнения: 32
Регистриран на: 06 Юни 2012, 11:20

МиГ-17ПФ - камуфлаж?!

Мнение от berkut47 »

Колеги,много рових в нета но не намирам достатъчно информация-може ли някой да ми каже със сигурност дали камуфлирания ПФ като този в МА Крумово е летял някога или е само боядисан за музея?
От прочетеното в нета намерих и още един боядисан така във Велинградhttp://www.bgspotters.net/pictures/pic. ... PicId=3327 ,като се твърди че така са пребоядисвани в Толбухин,което ме навежда на мисълта че няма логика в завода да се занимават с подготовка на музейни експонати :(
Мисля да започвам един ПФ в 1/48 и този камуфлаж ми се вижда доста атрактивен,така че помагайте с каквото можете най-вече снимки и достоверност!
Много ще съм благодарен и ако Валко изкаже мнение - след реставрацията на 22 борд трябва да знае нещичко по въпроса :respect:
Поздрави!
Аватар
valko-bg
Член на клуб "Стендов Моделизъм България"
Мнения: 1256
Регистриран на: 19 Дек 2006, 09:40
Местоположение: Svilengrad- BG

Re: МиГ-17ПФ - камуфлаж?!

Мнение от valko-bg »

Камуфлирания МиГ- 17 ПФ, борд 21 в МАВВС- Крумово, най- вероятно не е летял с този камуфлаж.
Артефакт:
http://www.airgroup2000.com/forum/viewt ... 1&start=60
Така е бил камуфлиран най- вероятно във ВРЗ "Хан Аспарух"- Толбухин при последното му КВР, някъде в средата/края на 80- те години на м.В. Такъв камуфлаж се среща и в Безмер, в края на службата им там, но най- вероятно само на машини оставени в резерв, за по- добра маскировка на земята. В Долна митрополия, където ги събират слез извеждането им от експлоатация, всички са били камуфлирани с този камуфлак, който няма нищо общо с музейната плескотица на 21- ви борд в Крумово.
Валентин Петров
Аватар
berkut47
Мнения: 32
Регистриран на: 06 Юни 2012, 11:20

Re: МиГ-17ПФ - камуфлаж?!

Мнение от berkut47 »

Благодаря за бързият отговор Валко!
Публикувай отговор

Обратно към “Walk-around”