MIllenium Falcon Easy Kit

Раздел за друг вид готови модели: диорами, ландшафт, сгради, Sci-Fi
Публикувай отговор
Аватар
Moarein
Член на клуб "Стендов Моделизъм България"

MIllenium Falcon Easy Kit

Мнение от Moarein »

Име: Millennium Falcon
Мащаб: Незнаен - прилича на 1/86
Производител: Ревел
Автор: Деница Воденичарска - дъщеря ми :)
Възраст на автора: 4 години и 6 месеца.

Модела се състои от 50 предварително боядисани части. Всичко е на щифтове както повечето изи китове. Сглобява се лесно - дъщеря ми се справи за два дни. Повечето детеайли се нуждаеха от допълнително почистване от леяци, така че малката се научи да работи с пила и шкурка :)

Подложката е мое дело - по специално дъската и изпарителя (онова дето прилича на ракета). Изработена е от монети от 2 стотинки, сламка, клечки за зъби, тел и тамийско маскировъчно тиксо.
Къщата на Люк е съвместно творение в съотношение 50/50 :)
Пясъка тя си го събра, преся и нанесе върху основата, като използвахме лепило Ц200, за да фиксира.
Подарих й фигурите от моя модел, тъй като аз не мога да ги направя като хората, така че малката си ги боядиса както намери за добре.

Резултат:

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Моето мнение за модела на Ревел - гола вода! Изи кит не купувайте! Подходящи са само и единствено за деца под 7 години!
Единствено радостта в очите на дъщеря ми е достатъчна утеха за потрошените 100 лв за "модела"

Заключение:
Като за първи модел, мисля че се справихме добре :) Надявам се да продължим по-натам с нещо по-сложно - времето ще покаже.
Композицията ще вземе участие в изложбата на Клуб Стендов моделизъм България - 02 - 03.06.2012 - ПЖИ - София :)
Михаил Воденичарски BG-264
vodenicharskim@abv.bg
http://mihailvodenicharski.blogspot.com/
http://www.staticmodels-bg.net/

In The Game Of Thrones, you win or you die,
there is no middle ground!
Аватар
LZ-BTA

Re: MIllenium Falcon Easy Kit

Мнение от LZ-BTA »

Браво, за годините на госпожицата е перфектен модел! Харесва ми и цялостната композиция на подложката, изглежда доста ефектно! :respect:
Александър Ненов

"Он на мене че ми вика "той", кога я съм "вие"!!!!"
Аватар
ge6ata 96

Мнение от ge6ata 96 »

:respect: :knee:
Пощальона Печкин

Мнение от Пощальона Печкин »

Сигурен съм че соколът на Ревел е на по-ниско ниво,но сравнението между двата по-горе на снимката показва че,по-обигран моделист може да постигне завидно добри резултати.Цената от 100лв.за модела наистина е шокираща :shock:! Колкото до диорамката- :bravo: ,наистина идейно и добър резултат!Ще съм любопитен да ги сравня на изложбата.
П.С.Жалко че Ревел предлагат такава голяма гама от летателни апарати от Star Wars със толкова лошо качество.Надеждата ни е Fine molds да си вземат бележка.
Аватар
Moarein

Мнение от Moarein »

И тука златце :)

ИзображениеИзображение
Михаил Воденичарски BG-264
vodenicharskim@abv.bg
http://mihailvodenicharski.blogspot.com/
http://www.staticmodels-bg.net/

In The Game Of Thrones, you win or you die,
there is no middle ground!
Аватар
pkaramitev
Обратна връзка:

Мнение от pkaramitev »

Охоооо,много ми допадна подлогата,ще те вербувам за помагач за моята като я почна!Само че на нея ще има самолеД!
Петко Карамитев
Публикувай отговор

Обратно към “Други видове моделизъм / Others type modeling”