AS365N Dauphin 2 - 1:48 - Trumpeter

Виртуален конкурс на Клуб "Стендов Моделизъм България", теми за "Авиация"
Заключено
Аватар
Ivo hobby

AS365N Dauphin 2 - 1:48 - Trumpeter

Мнение от Ivo hobby »

Реших да се включа с още един модел, този път на хеликоптер, изработен с идеята да стане за една събота и неделя. Е стана, но за поне две съботи и недели :)

Модела е:
AS365N Dauphin 2
Мащаб: 1:48
производител: Trumpeter

Тъй като този модел има няколко разновидност, аз се спрях на версията с окраска на японската полиция

От самото начало бях решил да го правя с ограничен набор инструменти и материали, почти само тези от снимката

накрая се оказа, че имах нужда и от секундно лепило.

Изцяло е боядисван с четки. Една по-широка плоска и средно твърда, втора плоска мека и кръгла тънка.
Боите са основно Model Master акрилни, с малко изключение черна-прозрачна на Tamiya.

За истинската машина на служба в японската полиция, почти нищо не открих на достъпен за мен език. Включително и нито една снимка :blah:
Добре че колегата CANSO помогна с малко снимки, че бях го подкарал на догадки.
Ето как изглежда истинската машина, неясно защо на снимките е с доста по-светло син цвят

Частите са относително големи и с не особено много детайли. Приборното табло беше чисто гладко, интериора е силно опростен, но пък външно е приличен.

Няколко снимки от процеса на изработка

Основният цвят е сребрист, което ме забави доста в боядисването.

И крайният резултат

и няколко снимки от по-близо, че модела си е голям и в общ план не се вижда много

Пълният процес по изработката можете да видите тук
Заключено

Обратно към “Авиация / Aviation”