Реставриране на Зис-5 в НВИМ
- ivoka
- Член на клуб "Стендов Моделизъм България"
- simo
- LZ-BTA
- LZ-BTA
Поредна неделя работата продължава :
Клуб "Стендов моделизъм - България" благодари нa всички, които отделят от свободното си време за да ни помогат!
Клуб "Стендов моделизъм - България" благодари нa всички, които отделят от свободното си време за да ни помогат!
Последно промяна от LZ-BTA на 13 Юли 2008, 21:40, променено общо 1 път.
Александър Ненов
"Он на мене че ми вика "той", кога я съм "вие"!!!!"
- simo
- simo
- LZ-BTA
Няколко снимки, за да успокоиме разтревоженото народо-население - ЗиС-а вече е грундиран, има метален таван и са готови и двете му врати. Работата върви с по-малък интензитет, защото чакаме няколко детайли, за да започнем с окончателното сглобяване. Прилагаме и снимки на непоказвани труженици, щото се оказа, че на село булките не те искат, ако те няма сниман, работещ на камиона .
Малко псевдо-моделисти.....
Ето колко здрав се става от работа цяло лято....
Чакаме една определена личност да се появи, за да си получи заслужените нежни, мъжки ласки .
Малко псевдо-моделисти.....
Ето колко здрав се става от работа цяло лято....
Чакаме една определена личност да се появи, за да си получи заслужените нежни, мъжки ласки .
Александър Ненов
- LZ-BTA
Работата по камиона продължава поредна неделя. Дотук сме укрепили каросерията, боядисали сме q, сменили сме шпилките на подвижните части пак там, добавихме липсващите дъски в каросерията, възстановили сме и сми укрепили с нови части повече от 50% от кабината, подменихме старите ламарини на покрива, възстановихме пода и покрива с нови дървени и талашитени плоскости, а всичко облякохме и покрихме с ламрина. Нови са степнките, изцяло от нас са изработени вратите, в момента, по специална технология се възсатновяват капаците на мотора, калниците и основата на радиатора. Днес боядисахме и усилихме рамките на челното стъкло, добавени са оригиналните ключалки и брави, докарахме стъклата, налични са и 4 нови гуми. Боядисана е цялата кабина, грундирани са всички останали метлни части. Следват снимки*
* Със снимковия материал авторът поздравява и надявам се успокоява, всички "доброжелатели" и "разтревожени и заинтересовани" лица, особено тези от София, които чакаха на гюме някой да качва снимки, нищо, че в тази част на музея входа е свободен, самото разположение на НВИМ е в центъра на столицата, и все пак прични имаше - един чакаше от информация от 1-ви август(въпреки, че последните снимки от този месец бяха от 16.08, но не си мръдна благородното продължение на гърба да види какво става), на друг ARTU му пречеше от Стара Загора (!?) да дойде да помага, ама нейсе!!! Господа, бъдете спокойни, справяме се засега!!!
* Със снимковия материал авторът поздравява и надявам се успокоява, всички "доброжелатели" и "разтревожени и заинтересовани" лица, особено тези от София, които чакаха на гюме някой да качва снимки, нищо, че в тази част на музея входа е свободен, самото разположение на НВИМ е в центъра на столицата, и все пак прични имаше - един чакаше от информация от 1-ви август(въпреки, че последните снимки от този месец бяха от 16.08, но не си мръдна благородното продължение на гърба да види какво става), на друг ARTU му пречеше от Стара Загора (!?) да дойде да помага, ама нейсе!!! Господа, бъдете спокойни, справяме се засега!!!
Александър Ненов
- simo
Ето и пресни снимки на ЗиС-а от 09.11.2008. Калниците са монтирани, както и държача на фаровете. Те фаровете също са готови. Намерен е и подходящ радиатор. Все още имаме проблеми с капаците на двигателя, които преди време били подкъсени с ~7cm. Надяваме се следващият път да са монтирани гумите и да го преместим в другият двор, къде ще продължим с по-дребните детайли.