Как процедирате с фанарите?

Раздел за техники при изработка, боядисване и финишинг на модели
Публикувай отговор
Аватар
berkut47

Как процедирате с фанарите?

Мнение от berkut47 »

Колеги,имам две питания относно работата с фанари да споделите вашите техники за следните процедури:
1.Маскиране за боядисване на вътрешната част на фанара,освен да си играеш с да изрязваш маскираща лента има ли друг вариант?
2.За лепене на фотоец към прозрачни части какво лепило използвате?Аз използвам секундно лепило,но не внимаваш ли "замъгляването" е почти сигурно,а премахването му после става мисия невъзможна :shock:
Ще се радвам да споделите вашия опит!
Поздрави!
Аватар
shelby gt500
Член на клуб "Стендов Моделизъм България"

Re: Как процедирате с фанарите?

Мнение от shelby gt500 »

Привет, работата с прозрачните части е общо взето, както си я описал :)
Най добре си маскирай с тамийско тиксо и никакви течни маски. Защото ако го оставиш за повече време, с тамийското тиско няма проблеми след това прозрачността да се запази. Докато с течна маска, ако го забравиш за дълго време, ще имаш грандиозни драми.
За еца пак- нищо по различно не правиш, пак с цианакрилатно лепило. Някои лепят и с бяло лепило за дърво, или Ц200 но до колко време ще издържи и дали няма да падне след 3-4 години . . . не се знае. А за да избегнеш замъгляване или скреж по фанар - първо си маскирай частите още докато са на платката, след това изрязвай и премахвай от литника, и лепи внимателно с цианакрилата. Може да позлваш jip оранжева опаковка - до сега не съм имал никакво замъгляване и скреж с това лепило. Или цианакрилат с ускорител-спрей. НО, винаги има НО ;) бърз начин НЕМА, винаги хубавите неща стават бавно и внимателно. А пък фанара е една много малка част от модела като цяло, но почти най - важната част от него, защото пъро погледа там ти отива, когато погледнеш модел на самолет или изобщо модел с прозрачни части.
Поздрав и хубав ден

:beer:
Чавдар Георгиев

RANGERS LEAD THE WAY
Аватар
berkut47

Re: Как процедирате с фанарите?

Мнение от berkut47 »

Мерси за изчерпателния отговор,явно лесно нема :D
Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Техники при изработка, боядисване и финишинг / Modeling technics, Painting & Finishing”