Миг-21 Ф-13-Р Български ВВС

Раздел за готови модели от авиация и космонавтика
Публикувай отговор
Аватар
shelby gt500
Член на клуб "Стендов Моделизъм България"

Миг-21 Ф-13-Р Български ВВС

Мнение от shelby gt500 »

Привет момци и за много години :beer:
Модела е на трумпетер 1:32 мащаб. За направата му, съм преработил почти всяка част от него, за да доближи Ф-13-ките ползвани у нас.
Модела представя вече модифицирания през 1982 г. Ф-13-Р , вече базирани в Добрич, с поставена камера Зенит на мястото на десния фар /която за да се вижда на модела съм извадил и поставил на дясното крило заедно с каската на пилота/ и нарисувани с уникалното за базата трицветно камо.
Вдъховението дойде от тук:

За модела като такъв няма кой знае колко АМ - ползвал съм колелца на рескит, пито и разредници на мастер, технички на бегемот.
Има и некъф нЕкадЪрен смолен кокпит, чиято ценица от 65 еврака няма да коментирам/поне да ставаше за нещо/. Интериора е почти изцяло преработен, щото това в кутията не е баш както трябва, но е хубава база за надграждане и съвпаданение на елементите. Както винаги боята е на тамя, лекото състаряване е с акрилини моливи, масълца и метални гримчета. За аксесоарите на подложката, тоя път не съм се раздавал - само мотокара и големата бака за гориво.
Та ето го и него:

Поздрав и бъдете живи :beer:
Чавдар Георгиев

RANGERS LEAD THE WAY

Изображение
Аватар
Chuck

Re: Миг-21 Ф-13-Р Български ВВС

Мнение от Chuck »

:respect: Супер се е получил! Ф-13 за мен е най-красивата модификация на МиГ-21, а веднага след това и У. Опитвам се да намеря снимки на единствения български У в камофлаж. :respect:
Аватар
shelby gt500

Мнение от shelby gt500 »

Chuck написа: 19 Яну 2022, 17:23 :respect: Супер се е получил! Ф-13 за мен е най-красивата модификация на МиГ-21, а веднага след това и У. Опитвам се да намеря снимки на единствения български У в камофлаж. :respect:
Привет, ако му знаеш бордния номер, може и да измислим нещо. Никога не се знае.
Поздрав

:beer:
Чавдар Георгиев

RANGERS LEAD THE WAY

Изображение
Аватар
shelby gt500

Мнение от shelby gt500 »

За момента от архива изрових тези двете:

За чист У знам че е бил само 01-ви борд.
Следващите са УС, като този в Крумово.
Поздрав :beer:
Чавдар Георгиев

RANGERS LEAD THE WAY

Изображение
Аватар
Chuck

Мнение от Chuck »

Общо взето това е останало, и аз само тези имам. Даже го няма на общи снимки с други самолети от Добрич или Долна, където е нарязан. Уверен съм, че на някакъв краен етап е летял в камофлаж, подобен на този на Ф-13ките с опознавателните знаци от времето на ВД. За сега и модел още няма, но Eduard го имат в програмата си, затова се подготвям. :)
Аватар
shelby gt500

Мнение от shelby gt500 »

Chuck написа: 20 Яну 2022, 18:26 Общо взето това е останало, и аз само тези имам. Даже го няма на общи снимки с други самолети от Добрич или Долна, където е нарязан. Уверен съм, че на някакъв краен етап е летял в камофлаж, подобен на този на Ф-13ките с опознавателните знаци от времето на ВД. За сега и модел още няма, но Eduard го имат в програмата си, затова се подготвям. :)
Ами и аз мисля същото, след като съществува този профил:

на еднинствения ни Миг-21 У, а и съдейки от двете снимки по-горе, има голяма вероятност на 90 процента да е бил с такъв камуфлаж.

:beer:
Чавдар Георгиев

RANGERS LEAD THE WAY

Изображение
Аватар
Chuck

Мнение от Chuck »

Този профил само потвърждава нашите предположения. Очаквам, че на някакъв етап ще може да му възтановим и на него камофлажа. Бих се опитал да го сравня с тези на 18ти, 19ти и 21ви борд на УМ, които също са преминали в Хан Аспарух ремонт и боя в края на 80те години. :beer:
Публикувай отговор

Обратно към “Авиация и Космонавтика / Aviation & Space ships”