Bugatti type 35, Monaco GP winner 1930

Раздел за представяне на моделите в процес на изработка (всички видове)
Публикувай отговор
Ssasho0
Член на клуб "Стендов Моделизъм България"

Bugatti type 35, Monaco GP winner 1930

Мнение от Ssasho0 »

Здравейте момчета,

Не знам защо, но нещо коли ми се правят. Това Бугати е адски красиво и реших да не го бавя. Моделът излезе през ноември и е великолепен. Искаше ми се да е в 1/12, но поради цената от 650+ евра, реших да е в 1/43 хахахаха.
OK, този модел е великолепен! Това е най-добрия модел на MFH, който съм правил до сега - истинско удоволствие - всичко си пасва с минимални усилия, адски много детайли за такъв дребосък, просто вижте снимките :)
Опитвам се да направя и постовете полезни за някой, който може да пробва да направи такъв модел. Вчера направих рамата и задното окачване, всичко пасна отлично.
Днес почнах двигателя, сравнително малко части както се вижда на първата снимка. Почистих ги и след това разпробих всички места където се лепят и сглобяват часните. Това е една от особеностите на тези модели - сам трябва да си разпробити дупките, те само са маркирани :).
След това пробвах пасването на всички части една с друга, а след това и заедно. Частите могат внимателно да се изкривят и напаснат.
Боядисах тези, които имаха нужда от боя, като на маркучите на радиатора им добавих bare metal foil за стяги. За кабелите на свещите използвах 0,2мм дебела оловна тел, боядисана в жълто.
Накрая сглобих и залепих всичко към рамата. Сложих и първия декал - емблемата на радиатора :)
Утре продължавам с ауспуха :)

Ето и снимките:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Александър Крантев
e-mail: akrantev@abv.bg
FB: Alexandar Krantev
Изображение
Ssasho0

Re: Bugatti type 35, Monaco GP winner 1930

Мнение от Ssasho0 »

За мен голямо вдъхновение е Suberfactory :), а той точно приключи същото Бугати, но в 1/12 (едно жълто и едно синьо)
Гледам тези дни много снимки на Бугатито и всички са крайно лъскави, особени репликите. Аз от друга страна, искам да пресъздам автомобила грабнал победата в GP Monaco, а съм сигурен, че след състезанието колата не е била особено лъскава. Намерих и черно Бяла снимка показваща подходящо захабен екземпляр и нещо такова ще е моята цел.

Междувременно реших да си дам малка почивка от двигателя и да боядисам сините части. Речено сторено, само дето не се получи перфектно и в крайна сметка някой неща ще бъдат пребоядисани. Преди боята разпробих различните дупчици където ще има сглобки и със свредел 0,3мм минах с по няколко завъртания дупките където се хваща ламарината към рамата. Така боята и лакът няма да ги заличат.
Ето и снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Александър Крантев
e-mail: akrantev@abv.bg
FB: Alexandar Krantev
Изображение
Аватар
Stenka

Мнение от Stenka »

Правилен и интригуващ подход си избрал, Сашо! Нивото на металообработка и производство не е предполагало наличието на особено лъскави и полирани екземпляри.
Станислав Петков
Изображение
Аватар
Academica
Обратна връзка:

Мнение от Academica »

WOW!
Светослав Цанков
Изображение
Ssasho0

Мнение от Ssasho0 »

значи моделът е жесток, само дето тези гумени гуми са много тънки и меки и се изкривиха и изметнаха във всички посоки. Правих, струвах по-прави не мога да ги направя. Ще се оглеждам за смолни, но вероятно няма да намеря :( Иначе предните колела трябва да са под ъгъл, но гумата не трябва да се вие хахаха. Иначе моделчето е жестоко и се получи много добре, въпреки, че снимките с телефона станаха ужасни хахаха.
Както и да е, остава подложка и това е

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение