Проблем с акрилен лак
-
Проблем с акрилен лак
Случи ми се нещо странно! Използвах акрилен гланцов лак на Миг Хименез. След като нанесох смивка по разшивката, с леко напоен в емайлов разредител тампон започнах да почиствам излишното. И за лош късмет, лака започна да става на топчета и да пада! Някой имал ли е такъв проблем?
Митко Митков (Mitkov)
- Vesselin
- Член на клуб "Стендов Моделизъм България"
Re: Проблем с акрилен лак
Имах такъв проблем с лак на Валехо, а Хименез преопакова техните продукти. Много са калпави и вече за лакове ползвам само Gunze, като предпочитам C серията с тъмносиния етикет.
- Academica
- Обратна връзка:
Кофти работа.Mitkov написа: ↑09 Фев 2018, 07:02 Случи ми се нещо странно! Използвах акрилен гланцов лак на Миг Хименез. След като нанесох смивка по разшивката, с леко напоен в емайлов разредител тампон започнах да почиствам излишното. И за лош късмет, лака започна да става на топчета и да пада! Някой имал ли е такъв проблем?
И аз напоследък се хващам, че ползвам все повече продуктите на Дедо Гънзе с тъмносиния етикет (тия дето миришат хуууубаааавооооо..... )
-
Разтварянето на акрилен лак от емайлов разтворител е нормално и ще се случи независимо от марката! Ако искаш лакът да не се разтваря от съответния разтворител ползвай емайл или полиуретанов и смивка с акрилен разтврител. Странно е ставането "на топчета" , обикновенно е "на парцали" . Аз също предпочитам продуктите на Tamiya или Gunze пред почти всички други, все пак за лак, особено гланццов ползвам само 2К на Zero Paints, горещо го препоръчвам!
-
До сега съм ползвал гланцовия Mr.Hobby, светлосиня етикет и никога не с е скапвал от емайлов разредител.Сатена на Миг много ми хареса, но от гланца съм разочарован. Единствения плюс е, че няма мирис.Ssasho0 написа: ↑09 Фев 2018, 11:11 Разтварянето на акрилен лак от емайлов разтворител е нормално и ще се случи независимо от марката! Ако искаш лакът да не се разтваря от съответния разтворител ползвай емайл или полиуретанов и смивка с акрилен разтврител. Странно е ставането "на топчета" , обикновенно е "на парцали" . Аз също предпочитам продуктите на Tamiya или Gunze пред почти всички други, все пак за лак, особено гланццов ползвам само 2К на Zero Paints, горещо го препоръчвам!
Митко Митков (Mitkov)
- Academica
- Обратна връзка:
Сашо, аз моите модели ги мажа с Future (разбирай акрилен лак) преди да им налепя декалите. След това слагам ваденките, минавам още една ръка "бъдеще" и отгоре пардаша смивка, която си правя сам от емайлни бои, разредени с АМВ. Като засъхне гадостта - избърсвам с парцалче, хартишка или клечка за уши (според повърхноста), напоено с АМВ. Досега не ми се е случвало да стане реакция с акрила.
- Academica
- Обратна връзка:
Academica написа: ↑09 Фев 2018, 14:50Сашо, аз моите модели ги мажа с Future (разбирай акрилен лак) преди да им налепя декалите. След това слагам ваденките, минавам още една ръка "бъдеще" и отгоре пердаша смивка, която си правя сам от емайлни бои, разредени с АМВ. Като засъхне гадостта - избърсвам с парцалче, хартишка или клечка за уши (според повърхноста), напоено с АМВ. Досега не ми се е случвало да стане реакция с акрила.