Вашето мнение за клуба и неговата дейност

Достъп до подфорума имат всички (дори и нерегистрираните потребители)
Публикувай отговор
Аватар
simo
Член на клуб "Стендов Моделизъм България"

Вашето мнение за клуба и неговата дейност

Мнение от simo »

Клуб "Стендов Моделизъм България" отваря този подфорум с достъп от всички регистрирани и нерегистрирани потребители да изразават своето мнение свързано с клуба и неговата дейност. Ще се радваме да споделите с нас вашето виждане и идеи.

Всички постове с нецензорни думи, лош тон или не по темата изобщо ще бъдат отсранявани от администрацията!
Симеон Иванов (simo)
Изображение
Аватар
pkaramitev
Обратна връзка:

Re: Вашето мнение за клуба и неговата дейност

Мнение от pkaramitev »

На мен клуБа много ми харесва,както и членовете му-много ми харесват! :D
Петко Карамитев
ivo32

Въпрос за клуба и неговата дейност

Мнение от ivo32 »

От малък сглобявам различни модели (коли, 2-3 самолета, и някакъв голям камион).
Моделирането ми е доста занимателно. Отскоро обаче се запалих по малко по-различен вид моделиране така да се каже.
Все още оначе навлизам в моделизма и за момента само сглобявам, а като се разходих из форума видях че май ще е време и да започна да поразкрасявам това което правя.
Та въпроса ми е за Gunpla моделите дали се вписват в сферата на клуба?
Говоря за нещо такова:
(това ми е първия модел, иска малко разкрасяване)

Ssasho0

Re: Въпрос за клуба и неговата дейност

Мнение от Ssasho0 »

ivo32 написа:От малък сглобявам различни модели (коли, 2-3 самолета, и някакъв голям камион).
Моделирането ми е доста занимателно. Отскоро обаче се запалих по малко по-различен вид моделиране така да се каже.
Все още оначе навлизам в моделизма и за момента само сглобявам, а като се разходих из форума видях че май ще е време и да започна да поразкрасявам това което правя.
Та въпроса ми е за Gunpla моделите дали се вписват в сферата на клуба?
Говоря за нещо такова:
(това ми е първия модел, иска малко разкрасяване)

Здравей Иво и добре дошъл на клубната ни страница.
Както си видял във форума, основното с което се занимаваме е модели на съществували машини и най-близкото до Gunpla моделите е Star Wars (за тях трябва дa говориш с Moarein). Ти си първият човек по БГ форумите запалил се по тези роботи, което в никакъв случай не е лошо! Знам че в Япония са доста популярни и могат да са много интересни. Преди време гледах някакво клипче в Youtube за това как се боядисват :)
Относно "разкрасяването", ако си решил сериозно да правиш такива модели ще ти се наложи да ги боядисваш, тонираш и тук-таме състаряваш (белези от битки, олющена боя, следи от удари по броните и т.н.).
Ако си от София (пък и да не си) заповядай на клубната изложба след 2 седмици (12 - 13 октомври), там ще видиш доста интересни модели, включително и някой Sci-Fi, на моделисти от България и чужбина. Ще можеш спокойно да разпитваш за боядисване, състаряване, zenital light ефекти (което доста се използва в тези модели доколкото знам) и т.н. Ще има демонстрации на различни техники, включително и боядисване на фигурки (ако съм разбрал правилно, ако греша нека колегите ме поправят). Има и категория за начинаещи моделисти, така че ако искаш донеси и твоите модели!
Поздрави,
Сашо
Пп: информация за изложбата тук
Александър Крантев
e-mail: akrantev@abv.bg
FB: Alexandar Krantev
Изображение
ivo32

Мнение от ivo32 »

Като цяло към такива модели да не кажа че няма почти никакъв интерес в България прерових поне 4-5 бг-форума и нищо.
В момента съм си поръчал няколко други модела които са и с по-голям мащаб, че тези 1/144 нещо са ми малко дребнички.
За съжаление няма да мога да дойда в София на 12-13 защото ще съм извън страната, но обещавам да посетя следващите мероприятия, дано до тогава направя нещо което да мога да покажа пред хора.
( а иначе постнах малко снимки от първия модел, направил съм и още 4-5 но нямам снимки още)
ideaproart

Мнение от ideaproart »

разбира се има и други фороми за моделизм, но никаде другаде не съм срещал по-позитивни хора като вас момчета. тук има велики майстори, а се държат на земята, като нормални хора. съжалявам, че нямам повече време за форума :beer: :bravo:
Публикувай отговор

Обратно към “Вашето мнение за клуба и неговата дейност”