Здравейте колеги, имам следния проблем: при залепването на стъклата на един лек автомобил попадна малко лепило върху видимата част. Опитахсе да го изчистя докато беше още течно лепилото но не се получи-по скоро се размаза. След като изсъхна пробвах да го полирам като се надявах, че ще се изчисти, ама ефека е минимален. Някой има ли някаква идея как да направя стъклата отново прозрачни или да търся друг вариант.
П.С. Използвал съм лепило на модел мастър за прозрачни елементи.
Прозрачни елементи - помощ
- bstamenov83
- Член на клуб "Стендов Моделизъм България"
Прозрачни елементи - помощ
Божидар Стаменов
- Ivo hobby
Re: Прозрачни елементи - помощ
Мога да ти предложа варианта, който аз ползвам:
първо по-груба шкурка. Пробвай с 1000 като начало. С нея трябва да възстановиш формата и гладкостта на прозореца.
После 1500 да позагладиш деругите.
После 2000.
Винаги търкаш докато се получи равномерно матов цвят. Всички шкурки да са водни и се пили с обилно намокрен детайл и шкурка.
След шкурка 2000 матирането трябва леко да се намали. Като го намокриш стъклото трябва да е прозрачно. (като изсъхне пак става матово)
След това минаваш на полир-пастите. Първо средната докато стане прозрачно. Накрая с най-фината.
Ако има вкопани участъци (дълбоки деруги или дупки в стъклото) е малко по-сложно. Пилиш докато се премахне разтвореният материал от лепилото. После се пълни с лак, например Alclad Aqua, след пълно изсъхване пак процедурата по пилене и полиране.
а, нещо пак имам проблем със снимките.... след малко тях
първо по-груба шкурка. Пробвай с 1000 като начало. С нея трябва да възстановиш формата и гладкостта на прозореца.
После 1500 да позагладиш деругите.
После 2000.
Винаги търкаш докато се получи равномерно матов цвят. Всички шкурки да са водни и се пили с обилно намокрен детайл и шкурка.
След шкурка 2000 матирането трябва леко да се намали. Като го намокриш стъклото трябва да е прозрачно. (като изсъхне пак става матово)
След това минаваш на полир-пастите. Първо средната докато стане прозрачно. Накрая с най-фината.
Ако има вкопани участъци (дълбоки деруги или дупки в стъклото) е малко по-сложно. Пилиш докато се премахне разтвореният материал от лепилото. После се пълни с лак, например Alclad Aqua, след пълно изсъхване пак процедурата по пилене и полиране.
а, нещо пак имам проблем със снимките.... след малко тях
- Ivo hobby
За пример, само че с фабрично надрани стъкла, първоначално всички стъкла изглеждаха така
надрани и доста непрозрачни или изкривяваха образа (като лещи)
след това го омазах докато слагах грундове и бои.
и накрая след описаната обработка се получи така
надрани и доста непрозрачни или изкривяваха образа (като лещи)
след това го омазах докато слагах грундове и бои.
и накрая след описаната обработка се получи така
- bstamenov83
- Член на клуб "Стендов Моделизъм България"
Чест и почитания. Много благодаря за споделената технология, още довечера ще пробвам с шкуренето и т.н.
Поздрави
Божидар
Поздрави
Божидар
Божидар Стаменов