Jagdpanther 173

Виртуален конкурс на Клуб "Стендов Моделизъм България", теми за "Бронетехника и военни машини"
Заключено
Hellsingbva

Jagdpanther 173

Мнение от Hellsingbva »

Здравейте за първи път ще участвам във виртуален конкурс така че се надявам да съм изпълнил условията правилно.
Модела с който се включвам е Jagdpanther 173 на Italeri 1:72

За танка..... През септември 1943 г. е завършен първият Ягдпантер. Модификациите започват преди самото производство. В началото основното въоръжение на Ягдпантер е 88 мм оръдие Pak 43/2, по-късно заменено от 88 мм оръдие Pak 43/3 (88 мм StuK 43) L/71. И двете представляват силно специализиран вариант на тежкото противотанково оръдие. Доброто съотношение на мощността на двигателя към общата маса го правят много маневрен. Разполага с 80 мм челна броня, 50 мм странична горна и долна челна броня. От 1944г до 1945г са поизведени 415 броики.

Модела е боядисван изцяло с бои на Revell като имах доста проблеми с номер 16 наложи се два пъти да свалям боята но след една ръка сатенен лак всичко е OK.
Единия от люковети съм изработел сам (фабричният трябваше да стои отворен), всичко останало си е стандарто направо от кутията. Камуфлажа не е от най-типичните за този танк но и затова ми хареса, според производителя е "непозната част от южна Италия".
Аватар
LZ-BTA

Re: Jagdpanther 173

Мнение от LZ-BTA »

Аз ли нещо недоскивам или действително няма снимки? :P
Александър Ненов

"Он на мене че ми вика "той", кога я съм "вие"!!!!"
Hellsingbva

Re: Jagdpanther 173

Мнение от Hellsingbva »

:)
Hellsingbva