AMPS Bulgaria

Раздел за всякакви други теми
Отговори
PetarPetkov
Мнения: 2
Регистриран: 15 фев 2015, 18:19

AMPS Bulgaria

Мнение от PetarPetkov » 15 фев 2015, 18:44

дравейте колеги и приятели!

Имам удоволствието да Ви споделя приятна новина. От 1-ви Февруари 2015-та година, официално България е в списъка на страните членки на AMPS. Филиалът се казва AMPS Bulgaria, и в най-новия брой на списание Boresight ще бъде публикувана информация за формирането му.
AMPS - Armor Modeling and Preservation Society, с която вероятно повечето сте запознати, е организация базирана в САЩ и съществува официално от 90-те години.
За разлика от IPMS, АМPS не се фокусира само и основно върху стендовия моделизъм, макар че това е основата на организацията. Освен това, AMPS урежда колективни посещения на музеи, изложби и помага активно в реставрацията и поддръжката на реални бронирани машини.
Това се случва посредством контакти с ангажираните с подобни мероприятия хора, както и посредством посещения на събития свързани с бронетехниката.
Другата основна разлика на AMPS от IPMS e че състезанията в които участва или организира, се провеждат под така наречената "отворена система" на журиране.
Това означава, че журито точкува всеки модел сам по себе си, без да го състезава с останалите участници. Освен това, журито дава на участника препоръки и насоки, къде би следвало да фокусира усилията си с цел да подобри резултатите си за напред. Това предразполага към по-открит диалог и като цяло споделяне на техники и практически съвети, без да изключва разбира се, възможността участниците да се състезават и да получават награди за труда си.
AMPS освен всичко друго е ориентирана към опазването на историческата ценност на експонатите/в случая бронетехника/, като набляга на важността на информацията и предаването и през поколенията.
За повече информация относно AMPS Bulgaria, можете да ни пишете на

amps.bulgaria@gmail.com

Членството е доброволно и напълно необвързващо, нито с членски внос, нито с необходим брой посещения по сбирките на AMPS.
Структурата на AMPS Bulgaria е създадена с любезната помощ на Крис Стейпълс, който ни даде насоки как да организираме всичко и къде да пишем за да получим нужната акредитация.
Крис е председател на AMPS в Англия и втори вице-президент на AMPS international.
С експонатите, които имаме в Българските музеи, и не малкото история на бронетехниката в България, имаме с какво да се гордеем и с какво да сме полезни на феновете по света.
Ще се радваме, ако се присъедините към нашата общност и споделяте моделите или снимките на бронетехника, които имате! Надяваме се на някоя от изложбите тази година да присъстваме с маса на AMPS Bulgaria, да раздадем грамоти и награди. Занапред планираме и да разширим спектъра на дейности!
Бихме искали да комуникираме и с магазините, в който се продават модели на бронетехника, както и със всички клубове и лица, които искат да съхранят историческото богатство на бронетехниката в реалния или умален нейн вид!

http://www.facebook.com/ampsbg - това е нашата фейсбук страница, където сте добре дошли!

Поздравления на всички!
PetarPetkov
Мнения: 2
Регистриран: 15 фев 2015, 18:19

Re: AMPS Bulgaria

Мнение от PetarPetkov » 02 апр 2015, 22:58

излезе и новия брои на списние Borsight с побликувана статия за основаването на AMPS Bulgaria

Също така в youtube канала на IPMS Odessos сме качили кратко представяне легендарния камион Зис-5
Автор и водещ Кресимир Червенков
https://www.youtube.com/watch?v=qTeN8YiwE3g
Отговори

Върни се в “Всичко останало / Everything else”