Страница 1 от 1

Проблем с акрилен лак

Публикувано на: 09 Фев 2018, 07:02
от Mitkov
Случи ми се нещо странно! Използвах акрилен гланцов лак на Миг Хименез. След като нанесох смивка по разшивката, с леко напоен в емайлов разредител тампон започнах да почиствам излишното. И за лош късмет, лака започна да става на топчета и да пада! Някой имал ли е такъв проблем?

Re: Проблем с акрилен лак

Публикувано на: 09 Фев 2018, 08:57
от Vesselin
Имах такъв проблем с лак на Валехо, а Хименез преопакова техните продукти. Много са калпави и вече за лакове ползвам само Gunze, като предпочитам C серията с тъмносиния етикет.

Re: Проблем с акрилен лак

Публикувано на: 09 Фев 2018, 09:57
от Academica
Mitkov написа: 09 Фев 2018, 07:02 Случи ми се нещо странно! Използвах акрилен гланцов лак на Миг Хименез. След като нанесох смивка по разшивката, с леко напоен в емайлов разредител тампон започнах да почиствам излишното. И за лош късмет, лака започна да става на топчета и да пада! Някой имал ли е такъв проблем?
Кофти работа.
И аз напоследък се хващам, че ползвам все повече продуктите на Дедо Гънзе с тъмносиния етикет (тия дето миришат хуууубаааавооооо..... )

Re: Проблем с акрилен лак

Публикувано на: 09 Фев 2018, 11:11
от Ssasho0
Разтварянето на акрилен лак от емайлов разтворител е нормално и ще се случи независимо от марката! Ако искаш лакът да не се разтваря от съответния разтворител ползвай емайл или полиуретанов и смивка с акрилен разтврител. Странно е ставането "на топчета" , обикновенно е "на парцали" :D . Аз също предпочитам продуктите на Tamiya или Gunze пред почти всички други, все пак за лак, особено гланццов ползвам само 2К на Zero Paints, горещо го препоръчвам!

Re: Проблем с акрилен лак

Публикувано на: 09 Фев 2018, 12:13
от Mitkov
Ssasho0 написа: 09 Фев 2018, 11:11 Разтварянето на акрилен лак от емайлов разтворител е нормално и ще се случи независимо от марката! Ако искаш лакът да не се разтваря от съответния разтворител ползвай емайл или полиуретанов и смивка с акрилен разтврител. Странно е ставането "на топчета" , обикновенно е "на парцали" :D . Аз също предпочитам продуктите на Tamiya или Gunze пред почти всички други, все пак за лак, особено гланццов ползвам само 2К на Zero Paints, горещо го препоръчвам!
До сега съм ползвал гланцовия Mr.Hobby, светлосиня етикет и никога не с е скапвал от емайлов разредител.Сатена на Миг много ми хареса, но от гланца съм разочарован. Единствения плюс е, че няма мирис.

Re: Проблем с акрилен лак

Публикувано на: 09 Фев 2018, 14:50
от Academica
Ssasho0 написа: 09 Фев 2018, 11:11 Разтварянето на акрилен лак от емайлов разтворител е нормално и ще се случи независимо от марката! ...
Сашо, аз моите модели ги мажа с Future (разбирай акрилен лак) преди да им налепя декалите. След това слагам ваденките, минавам още една ръка "бъдеще" и отгоре пардаша смивка, която си правя сам от емайлни бои, разредени с АМВ. Като засъхне гадостта - избърсвам с парцалче, хартишка или клечка за уши (според повърхноста), напоено с АМВ. Досега не ми се е случвало да стане реакция с акрила. :?

Re: Проблем с акрилен лак

Публикувано на: 09 Фев 2018, 14:51
от Academica
Academica написа: 09 Фев 2018, 14:50
Ssasho0 написа: 09 Фев 2018, 11:11 Разтварянето на акрилен лак от емайлов разтворител е нормално и ще се случи независимо от марката! ...
Сашо, аз моите модели ги мажа с Future (разбирай акрилен лак) преди да им налепя декалите. След това слагам ваденките, минавам още една ръка "бъдеще" и отгоре пердаша смивка, която си правя сам от емайлни бои, разредени с АМВ. Като засъхне гадостта - избърсвам с парцалче, хартишка или клечка за уши (според повърхноста), напоено с АМВ. Досега не ми се е случвало да стане реакция с акрила. :?