Italeri 1/35 Ferdinand

Раздел за готови модели на танкове, колесни машини, влакове, автомобили
Отговори
Balky
Мнения: 1
Регистриран: 29 яну 2015, 21:19

Italeri 1/35 Ferdinand

Мнение от Balky » 30 яну 2015, 20:17

Здравейте,
ние сме син, баща и приятел, фенове на играта World of Tanks. В моделизма сме практически аматьори. Това е едва вторият макет, който сглобяваме съвместно. Въпреки че, сме начинаещи се постарахме да изчетем и изгледаме доста обучителни материали в нета. Сглобяването на модела ни отне доста време и нерви :), но ни донесе и голямо удоволствие. Това е първата ни публикация, така че много ще се радваме да чуем вашето мнение, коментари и съвети за подобряване на нашата работа.
Моделът е производство на Italeri и представлява ПТСАУ Ferdinand в мащаб 1:35. Качеството на отливките и модела като цяло е добро. Сглобен е без модификации, като изключим подменената радиоантена. Добавен е смолен комплект багаж за внасяне на по-голяма автентичност и присъствие. Боядисан е със солвентни бои, като цветовете са бъркани от базови тонове по наша лична преценка. В различните етапи сме използвали грундиране, прешейдинг, базов цвят, нанасяне на камуфлажна схема, постшейдинг, панелиране, цветни филтри, уедъринг и други техники. Схемата на камуфлажа, цветовете и надписите са взети от играта World of Tanks. На кратко това е.
Танкът е сглобен във връзка със съвместния конкурс на Italeri и World of Tanks. Предварителният кръг е оценка на жури на Italeri. 19 модела са допуснати до финала и за наша огромна радост ние сме между тях. Финалният кръг е онлайн гласуване във фейсбук страницата на Italeri. Молбата ни е съвсем проста - ако макетчето ви харесва, ударето едно рамо - проследете линка и ни like-нете. Събирането на лайккове ще продължи до събота 31.01.15 г. Окончателното класиране ще е възоснова на количеството лайкове.
https://www.facebook.com/ItaleriModelKi ... =1&theater
Предварително благодарим за помощта и подкрепата ви.

Потребителски аватар
Galactica87
Член на клуб "Стендов Моделизъм България"
Мнения: 343
Регистриран: 14 окт 2013, 15:25

Re: Italeri 1/35 Ferdinand

Мнение от Galactica87 » 31 яну 2015, 02:32

Не мога да повярвам че това е първият ви модел :respect: поздравления
Марио Андонов
Потребителски аватар
valko-bg
Член на клуб "Стендов Моделизъм България"
Мнения: 1233
Регистриран: 19 дек 2006, 09:40
Местоположение: Svilengrad- BG

Re: Italeri 1/35 Ferdinand

Мнение от valko-bg » 31 яну 2015, 15:33

Момчета, лайк имате от мен, но това е най-малкото, което мога да направя за Вас! :) Стискам палци и Ви пожелавам успех. За първи път да видя реалистично изработена немска верижна техника от ВСВ. Аман от ръжди, стечове, протривания по действащо желязо, което я е изкарало 6- 7 месеца, я не, преди да му лепнат етикет "Пушен свински бут".
Още по- хубаво е, че сте си направили усилието и да съхраните модела с тази великолепна поставка.
Браво!!! :respect:
Валентин Петров
Отговори

Върни се в “Наземна техника / Ground equipments”