F-toys 1/144 MiG-21 F-13R

Раздел за готови модели от авиация и космонавтика
Публикувай отговор
Аватар
Chuck
Мнения: 6
Регистриран на: 25 Мар 2019, 19:17

F-toys 1/144 MiG-21 F-13R

Мнение от Chuck »

Здравейте,

Аз съм от феновете на F-toys, които имат много богат асортимент от авиационна и сухопътна техника в мащаб 1/144. Миналата година се появи поредната им серия, която много ме зарадва с МиГ-21 Ф13 и то с български декали.
Този пост ме грабна и чаках с нетърпение да се появят, за да си взема поне 2 броя от българския МиГ:
https://kampfgruppe144.blogspot.com/202 ... -toys.html
Предполагам, че и "Кръстоносците" си ги бива.
Моделите пристигнаха по Коледа, навреме за да започна новата година с приятен модел на самолет, който харесвам.
Всичко е добре отляно, пасва идеално и не е нужно лепило, но аз лепя с Tamiya Extra Thin Cement, който е препоръчан от производителя. Частите са боядисани, но на места не стои добре и ги почистих с фина шкурка, както и там където се съединяват половините на фюзелажа. С акрилни бои заличих следите от пиленето.
Точността на модела по отношение на геометрията е добра, с уговорката, че подфюзелажния гребен, нишите на основния колесник и колесниците са от 2ро поколение МиГ-21ПФМ... и по-късни. За камофлажа не мога да се произнеса до колко е точен - имам изданието на сп. Аеро за МиГ-21 в България и десния борд изглежда верен. Липсва емблемата на ескадрилата, но може да успея да изработя и да я прибавя на следващ етап. Моделът идва с комплект Р-3Р/К-13 и допълнителен резервоар. Аз ги замених с резервор и ракети С-24 от комплекта на Eduard. Използвах и MiG product Deep Grey wash за почертаване на панелите.Така се вдъхнових, че вече работя по МиГ-21ПФМ в 1/48 на Eduard.
Приятно моделиране на всички!
Chuck
Публикувай отговор

Обратно към “Авиация и Космонавтика / Aviation & Space ships”